ua en ru

Байден не виключає надання дозволу Україні бити американською зброєю по РФ, - Блінкен

Байден не виключає надання дозволу Україні бити американською зброєю по РФ, - Блінкен Фото: держсекретар США Ентоні Блінкен (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент США Джо Байден "не виключає", що Україна може запустити ракети вглиб російської території. США переконалися, що Україна має все необхідне для відсічі російській агресії.

Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Sky News.

За словами Блінкена, з початку повномасштабного вторгнення Росії, Штати впевнились, Україна має "все необхідне і в потрібний час для ефективної відсічі російській агресії".

Водночас він нагадав, що Вашингтон вимушений враховувати інші фактори, такі як те, чи зможуть українські сили використовувати "складні системи", які надають західні союзники, і чи зможуть вони їх обслуговувати. Все це має бути враховано при прийнятті цих рішень.

"Але я можу сказати вам, що ми адаптувалися і коригували кожен крок на цьому шляху, і ми будемо продовжувати - так що не виключаю цього на даному етапі. Ми не виключаємо. Ми ніколи не виключаємо. Але коли ми втручаємося, то хочемо переконатися, що це робиться таким чином, щоб сприяти тому, чого намагаються досягти українці", - сказав держсекретар.