ua en ru

Байден озвучив невтішний прогноз щодо мирної угоди Ізраїлю з ХАМАС

Байден озвучив невтішний прогноз щодо мирної угоди Ізраїлю з ХАМАС Фото: президент США Джо Байден (Getty Images)

Президент США Джо Байден заявив, що не очікує підписання угоди про припинення вогню у Секторі Газа в найближчому майбутньому. Пропозиція не була повністю схвалена ні Ізраїлем, ні терористичним рухом ХАМАС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press (AP).

Очільник Білого дому зазначив, що міжнародні лідери обговорювали питання припинення вогню на саміті "Великої сімки" (G7) в Італії. Однак на запитання журналістів, чи буде угода про перемир'я досягнута найближчим часом, Байден відповів просто: "Ні", додавши: "Я не втратив надію".

Палестинські бойовики відповіли на цю пропозицію цього тижня, запропонувавши зміни, які, за їхніми словами, мають на меті гарантувати постійне припинення вогню та повне виведення ізраїльських військ з Сектора Газа. Оголошена Байденом пропозиція, включає ці положення, але у ХАМАС занепокоєні, чи виконає Ізраїль ці умови.

Раніше у четвер, 13 червня, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заперечив твердження, що Ізраїль не повністю дотримується плану припинення вогню. Салліван зазначив, що мета полягає в тому, щоб "з'ясувати, як нам працювати, щоб заповнити прогалини, що залишилися, і дійти до угоди".