ua en ru

Байден може знятися з виборів президента вже на вихідних, - Axios

Байден може знятися з виборів президента вже на вихідних, - Axios Фото: Джо Байден, президент США (Getty Images)

Чинний президент США Джо Байден може знятися з виборчих перегонів вже цими вихідними. Принаймні, цього не виключають в американській Демократичній партії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Axios.

Те, що Байден може ухвалити рішення зняти свою кандидатуру, розповіли Axios декілька високопоставлених демократів. За їх словами, переконає чинного президента США зростаючий на нього тиск партійних лідерів в Конгресі та його близьких друзів.

Крім того, Axios з посиланням на співрозмовників серед демократів зазначає, що Байден, якому довелося піти на самоізоляцію через діагностований COVID-19, змирився з тиском та поганими опитуваннями, що "унеможливлює продовження його кампанії".

Так, найвищі лідери його партії, його друзі та ключові донори вважають, що він не може перемогти, а якщо залишиться в виборчих перегонах, то Дональд Трамп може перемогти з переконливим результатом та знищити його спадщину та надії демократів.

"Його вибір - стати одним з героїв історії або бути впевненим у тому, що президентської бібліотеки Байдена ніколи не буде. Я молюся, щоб він вчинив правильно. Він рухається в цьому напрямку", - сказав Axios один з близьких друзів президента.