ua en ru

Барабаш про ситуацію в Авдіївці: росіяни лізуть з усіх напрямків та гатять усім, що мають

Барабаш про ситуацію в Авдіївці: росіяни лізуть з усіх напрямків та гатять усім, що мають Ілюстративне фото: росіяни лізуть з усіх напрямків та гатять по Авдіївці усім, що мають (Getty Images)

Російські окупанти продовжують штурмові дії позицій навколо Авдіївки, та українським захисникам вдається відбивати всі ворожі атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша в ефірі телемарафону.

"Ситуація дуже напружена. Вже третю добу ворог не припиняє штурмові дії по позиціях навколо міста. Гатять як по позиціях, так і по місту з усього що в них є в наявності. Сотні обстрілів по позиціях, десятки - по місту", - сказав він.

Барабаш розповів, що росіяни використовують ствольну артилерію та міномети. Вони також завдають дуже велику кількість авіаракетних ударів.

Лише за вчора зафіксували понад 20 прильотів ракет по місту. З вечора до ранку по Авдіївці запустили 12 керованих авіабомб. У місті значні руйнування через ворожі атаки.

За словами Барабаша, росіяни здебільшого намагаються влучити по багатоповерховим будівлям міста. За вчора є загиблий місцевий мешканець. Попередньо, зі слів сусідів, двоє містян знаходяться під завалами. Йдеться про літніх чоловіка і жінку. Також четверо цивільних зазнали поранень.

"Окупанти лізуть з усіх напрямків. Їх дуже багато. Але всі ці фейки бачимо, що нібито "в Авдіївку зайшли" і "певні позиції біля коксохіму взяли". Це не відповідає дійсності. Все контролюється. Всі атаки ворога за три доби відбито", - запевнив начальник Авдіївської МВА.

На запитання, чи дозволяє ситуація дістати людей під завалами, він відповів: "На жаль, ні".

"На сьогодні вже під 30 обстрілів. Не реально ні заїхати технікою рятівникам, ні фізично просто знаходитися там. Ну і скажімо так, що 9-поверховий будинок (внаслідок вчорашнього прильоту - ред.) там склався до 1 поверху. Не реально там проводити реальні роботи в цих умовах", - додав він.

Скільки людей залишилось в Авдіївці

Барабаш зазначив, що мешканці здебільшого перебувають у підвалах багатоповерхових будинків та підвалах своїх приватних осель.

"На сьогоднішній ранок 1622 особи залишаються в місті. Попри дуже непросту ситуацію вчора змогли евакуювати 5 людей", - сказав він.

Чи є можливість постачати воду та продовольство людям

За словами Барабаша, у місті є певний резерв. Проте протягом трьох днів загострення поки що нічого не завозять у місто з точки зору безпекової складової.

Ситуація в Авдіївці

Останніми днями російські військові суттєво активізували наступальні дії навколо Авдіївки.

Ворожі атаки по місту називають найбільшим наступом окупантів на Авдіївку з початку повномасштабної війни. Зазначимо, що росіяни намагаються оточити місто.

У ЗСУ вважають, що таким чином загарбники хочуть отримати хоч якусь знакову "перемогу" та переломити хід бойових дій.

Чому росіяни штурмують "брами до Донецька" - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.