ua en ru

На Бахмутському напрямку окупанти розстріляли, ймовірно, пораненого бійця ЗСУ

На Бахмутському напрямку окупанти розстріляли, ймовірно, пораненого бійця ЗСУ Фото: на Бахмутському напрямку окупанти розстріляли бійця ЗСУ (Getty Images)

Російські окупанти розстріляли, ймовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ. Ситуація відбулась на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Донецьку обласну прокуратуру.

За оперативними даними, під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі військовослужбовець ЗСУ, ймовірно, отримав поранення. Через деякий час будівлю, у якій він перебував, захопили окупанти, а його взяли у полон.

"Беззбройного захисника, котрий лежав на землі, вони розстріляли. Попередньо, це сталось 6 вересня 2024 року, близько 10:00, поблизу "Фенольного заводу" на території селища Нью-Йорк", - пояснили в прокуратурі.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

"Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин", - додали правоохоронці.