ua en ru

Австрія лікуватиме двох важкохворих дітей з "Охматдиту"

Австрія лікуватиме двох важкохворих дітей з "Охматдиту" Фото: наслідки удару РФ по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві (Віталій Носач, колаж РБК-Україна)
Автор: Едуард Ткач

Австрія прийняла на лікування двох важкохворих дітей з київської лікарні "Охматдит", по якій РФ, 8 липня, завдала ракетний удар.

Про це повідомив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер, передає РБК-Україна з посиланням на його пост у соцмережі Х (колишній Twitter).

Він зазначив, що після руйнівної атаки на українську дитячу лікарню, Австрія негайно запропонувала допомогу.

У співпраці між австрійським МЗС та МВС, ÖGK та українською владою вдалось вивезти двох важкохворих дітей до Австрії, щоб продовжити їх лікування.

У свою чергу посол України в Австрії Василь Химинець подякував Негаммеру за його участь у допомозі українським дітям і підтвердив, що допомога була запропоновано негайно.

"Допомога федерального уряду була запропонована негайно, українські діти-пацієнти вже перебувають у клініках Австрії на лікуванні. Зразковий приклад!", - написав український дипломат у соцмережі Х.

Днями раніше видання Kronen Zeitung повідомляло, що на лікування в Австрію доправили 12-річного Владислава і 13-річного Юрія. Обидві дитини мають онкологічні захворювання. Зараз вони проходять курс хіміотерапії в лікарнях Граца і Зальцбурга.