ua en ru

Авіакомпанії ЄС закликали місяць не літати над Ліваном та Ізраїлем

Авіакомпанії ЄС закликали місяць не літати над Ліваном та Ізраїлем Фото: Цивільні літаки закликали не літати в повітряному просторі Лівану та Ізраїлю (freepik.com)

Європейська комісія та Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) закликали європейські авіакомпанії не здійснювати рейси над Ліваном та Ізраїлем. Наразі обмеження плануються на місяць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на EASA.

Європейська комісія та Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу уважно стежать за ситуацією на Близькому Сході та її впливом на цивільну авіацію після нещодавнього сплеску військових обмінів між Ізраїлем та Хезболлою.

"Відзначено загальну інтенсифікацію авіаударів і погіршення ситуації з безпекою, що впливає на безпеку повітряного простору над Ізраїлем і Ліваном", - йдеться в заяві агенстві.

У цьому контексті Європейська Комісія та EASA вирішили видати Інформаційний бюлетень про зону конфлікту (CZIB), що рекомендує не працювати в повітряному просторі Лівану та Ізраїлю на всіх рівнях польоту.

Рекомендація чинна до 31 жовтня 2024 року. Однак вона може бути переглянута раніше та адаптована або скасована відповідно до переглянутої оцінки.

EASA повідомило, що продовжуватиме уважно стежити за ситуацією, щоб оцінити, чи є збільшення, чи зменшення ризиків для операторів літаків ЄС у результаті розвитку загрози.