ua en ru

Атака "Шахедів": у Харкові було чути вибухи, сталися пожежі

Атака "Шахедів": у Харкові було чути вибухи, сталися пожежі Ілюстративне фото: у Харкові пролунали вибухи через атаку "Шахедів" (Getty Images)

У Харкові у ніч проти 21 травня пролунали вибухи в районі міста. В цей час в області оголошена повітряна тривога через фіксацію ворожих ударних безпілотників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Харківського міського голову Ігоря Терехова та "Суспільне Харків".

Перший вибух було чути в місті близько другої ночі. Приблизно через три-чотири хвилини пролунав ще один.

"Було чути вибух у Харкові. Над містом "Шахеди", будьте обережні", - написав мер Терехов у своєму Telegram о 02:10. Через п'ять хвилин він додав, що у місті був ще вибух.

Між тим в командуванні Повітряних сил ЗСУ попереджали про рух ворожих дронів-камікадзе у бік Харкова.

"Група "мопедів" (ударних БПЛА, - ред.) в районі Харкова", - передали військові.

Ворожу атаку на Харків із застосуванням безпілотників також підтверджує керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Окупанти завдають ударів безпілотниками. Будьте обережні!" - йдеться в його повідомленні у Telegram.

Пожежі у Харкові

Додамо, за даними місцевих ЗМІ, у Харкові через повітряну атаку противника сталася пожежа.

Пізніше мер Харкова розповів, що у місті через атаку "Шахедами" пошкоджені кілька приватних будинків - там пожежі.

"Інформація щодо жертв та поранених уточнюється", - додав Терехов.

Робота ППО

Додамо, начальник харківського гарнізону, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник (генерал Марсель) також закликав жителів Харкова та області перебувати в укриттях, та дотримуватися інформ-тиші, зокрема не знімати та не викладати в мережу кадри про роботу протиповітряної оборони.

"На території Харківської області помічені ворожі БПЛА! Дотримуйтесь правил безпеки та не знімайте роботу ППО!" - написав він у Telegram.

Нічна повітряна атака

Раніше повідомлялося, що пізно ввечері 20 травня в командуванні Повітряних сил поінформували про фіксацію ворожих дронів-камікадзе, які російські загарбники запустили для чергової атаки по території України.

В низці областей була оголошена повітряна тривога. Пізніше стало відомо, що противник запустив кілька груп "Шахедів", вони були помічені у різних регіонах.