ua en ru

Атака "Шахедів". Дрони виконують розвідувальну функцію, але є загроза, - ЦПД

Атака "Шахедів". Дрони виконують розвідувальну функцію, але є загроза, - ЦПД Фото: "Шахеди" виконують розвідувальну функцію, але є загроза ударів (Getty Images)

Росіяни атакують Україну дронами-камікадзе, станом на ранок триває бойова робота. "Шахеди" виконують розвідувальну функцію, але є загроза.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка в Telegram.

"Шахеди в повітряному просторі зараз виконують розвідувальну функцію, але загроза застосування в якості ударних БПЛА лишається значна", - зазначив він.

Варто додати, що Повітряні сили ЗСУ зафіксували рух ударних дронів ворога ще з вечора 10 жовтня. Протягом всієї ночі у регіонах тривала бойова робота.

Станом на ранок Повітряні сили продовжують фіксувати рух "Шахедів", зокрема у Вінницькій, Житомирській, Сумській, Полтавській та Київській областях.

Окупанти намагалися атакувати безпілотниками Київ. Це вже п'ята повітряна атака на столицю з початку жовтня. У Києві повітряна тривога тривала понад три години, влучань не було. Усі дрони, які загрожували столиці, було знищено.