ua en ru

ДБР завершило розслідування справи олігарха РФ з Держдуми Бабакова

ДБР завершило розслідування справи олігарха РФ з Держдуми Бабакова Фото: Заступник голови Держдуми РФ Олександр Бабаков (GettyImages)

У ДБР завершили досудове розслідування щодо російського олігарха, заступника голови Державної думи РФ Олександра Бабакова. Він виправдовував збройну агресію проти України та голосував за антиукраїнські закони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

"Бабаков голосував за ряд федеральних законів щодо включення Запорізької області та Херсонської області, разом зі Снігурівським та Олександрівським районами Миколаївської області, до складу РФ", - зазначають у відомстві.

Також, відповідаючи на запитання в ефірі пропагандистських каналів, російський посадовець зазначив, що захоплені РФ частини Донецької та Херсонської областей є економічною територією РФ. На його думку, країна-агресор повинна не спонсорувати їх, а розвивати й використовувати у власних економічних цілях.

"Таким чином він виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію рф проти України та тимчасову окупацію частин територій України", - зауважили у ДБР.

Наразі Бабакову повідомлено про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також за виправдовування та визнання збройної агресії РФ проти нашої держави.

"Санкція статей передбачає покарання у вигляді до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна", - підсумували у Державному бюро розслідувань.