Український шеф-кухар, ресторатор (співзасновник ресторану "Сто років тому вперед"), громадський активіст, дослідник української кухні, телеведучий, переможець шоу "МастерШеф". Автор трьох кулінарних книг ("Зваблення їжею з українським акцентом", "Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати", "Святкові страви"), а також онлайн-курсів по кулінарії "Мислити як кухар" та СІМПЛ КУКІНГ.
Клопотенко став відомим на увесь світ після того, як ініціював включення борщу до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.
Активний ідеолог соціального проєкту з поліпшення культури харчування Cult Food, у межах якого модернізує систему харчування в українських шкільних їдальнях.
У 2022-му став фудблогером року за версією World Influencers and Bloggers Awards.