ua en ru
РБК-Україна» Досьє політиків» Марія Мезенцева

Марія Мезенцева

Досьє

Мезенцева Марія Сергіївна - підприємець, політичний і громадський діяч. Народний депутат Верховної ради 9 скликання від партії "Суга народу".

На парламентських виборах 2019 Марія Мезенцева перемогла в одномандатному виборчому окрузі №168 (Харків). У ВР 9 скликання обіймає посаду заступника голови Комітету з питань євроінтеграції України.

МезенцеваФото: Марія Мезенцева (facebook.com sluganarodu.mezentseva.168)

Біографія

Марія Мезенцева народилася в Харкові 10 грудня 1989 року. Здобула вищу освіту в рідному місті. Закінчила ХНУ ім. Каразіна за спеціальністю "референт-перекладач з англійської мови". Також Мезенцева має диплом магістра міжнародних економічних відносин. У 2012 році продовжила навчання за даною спеціальністю в Великобританії (Кентський університет, факультет політики і міжнародних відносин).

Марія Мезенцева з юного віку захоплювалася сучасними танцями. Є багаторазовою призеркою національних чемпіонатів.

Кар'єра

У студентські роки працювала помічником юриста в харківській фірмі "Земельний ексклюзив". У 2011 році Мезенцева пройшла стажування у Верховній Раді. Також стажувалася в європейських політичних і громадських організаціях (Європарламент, ООН).

У 2015 році Марія Мезенцева працювала в Брюсселі (Альянс європейських консерватров і реформаторів).

В цьому ж році пройшла в Харківську міську раду. Депутат 5-го скликання, член фракції "Самопоміч". Працювала в Комісії з питань міжнародного співробітництва, інвестицій, спортивних та іміджевих проектів.

У 2016 році Мезенцева зайнялася підприємницькою діяльністю. Працювала волонтером центру "АКЦентр", де викладала англійську мову. У 2018 році стала членом міжнародної організації "Європейська асамблея жінок-депутатів".

Під час парламентських виборів 2019 року Марія Мезенцева балотувалася від одномандатного округу №168 (Шевченківський район Харкова), як кандидат від партії "Слуга народу".

В результаті голосування обійшла депутата ВР 8 скликання по даному виборчому округу Валерія Писаренка.

29 серпня 2019 року Марія Мезенцева була зареєстрована народним депутатом Верховної ради 9 скликання. Обрана заступником голови Комітету з питань європейської інтеграції України. Очолила підкомітет з питань адаптації українського законодавства до законодавства ЄС. Мезенцева є членом Постійної делегації України в ПАРЄ.