ua en ru
РБК-Україна» Досьє політиків» Денис Любченко

Денис Любченко

Матеріали по темі
Досьє

Денис Олександрович Любченко – засновник та директор інженерно-проєктно-виробничої компанії "Спецзахист"

Денис Любченко

Денис Любченко народився 23 червня 1978 року в м. Запоріжжя.

Карʼєра

Карʼєра Дениса Любченко почалася в структурах Міністерства з надзвичайних ситуацій Запорізької області, де він працював після закінчення Харківського інституту пожежної безпеки МВС України.

У 2008 році очолив ТОВ "Спецвогнезахист" в Запоріжжі.

У 2012 році Денис Любченко заснував ТОВ "Інженерно-проєктна виробнича компанія "Спецзахист" Основний напрямок  роботи компанії - розробка концепцій проєктів різноманітних систем безпеки для промислових виробництв. У першу чергу це протипожежні і охоронні системи, системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій на потенційно небезпечних об’єктах та оповіщення людей у випадку їх виявлення, а також слабострумові системи (кабельні, телефонія та АТС) тощо.

Якісні рішення, які надає ТОВ "ПВК "Спецзахист", визнані не тільки в Запоріжжі, але й у багатьох регіонах України. Особливо актуальними вони є під час воєнної агресії РФ.

Досягнення та ініціативи

У 2011 році отримав звання "Керівник року" за ефективне та професійне управління ТОВ "ІПВК "Спецвогнезахист", підтверджене державними органами статистики та українським оргкомітетом Міжнародного економічного рейтингу "Ліга Кращих".

Денис Любченко має державні нагороди та відзнаки: орден "Хрест пошани України" за професійне управління підприємством-лідером економіки України (2012 р.), нагрудний знак "Відмінник енергетики України" Міністерства енергетики та вугільної промисловості (2013 р.), орден "Слава нації" за видатні заслуги (2016 р.), орден "Трудова слава" (2019 р.).

Володар почесного звання "Лицар Вітчизни" з врученням ордена "Золотий хрест честі і звитяги" та іменної лицарської шаблі за високу національну гідність, патріотизм та активну участь у розбудові української держави.

У 2024 році отримав грамоту за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та за жертовність і любов до України Митрополита Київського і всієї України Єпіфанія.

З перших днів війни Денис Любченко підтримує Збройні сили України. У 2022 році отримав від Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного почесний знак  "За сприяння війську". У 2023 році - відзнаку Міністерства оборони України, медаль "За сприяння збройним силам України". У 2024 році отримав подяку командира військової частини № А7014 полковника Юрія Дворського.

Освіта

Харківський інститут пожежної безпеки МВС України за спеціальністю "Пожежна безпека" (2000 р.)

Запорізький національний університет, спеціальність "Публічне управління та адміністрування" (2021 р.)