ua en ru

В зоні АТО за добу жоден боєць не постраждав

В зоні АТО за добу жоден боєць не постраждав Фото: Андрій Лисенко

Провокації бойовиків не зафіксовані

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 18 жовтня, в результаті бойових дій не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу ворожих провокацій у зоні АТО не зафіксовано, і в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений", - сказав Лисенко.

Прольотів безпілотників в небі над Донбасом також не було.

Також Лисенко повідомив, що триває відведення озброєння на Донбасі. Перший етап відведення на Луганському напрямку буде завершено після офіційного оприлюднення звіту місії ОБСЄ, яка вже завершила верифікацію відведеного озброєння.

Наступний етап відведення озброєння повинен початися з 20 жовтня.

В зоні АТО за добу жоден боєць не постраждав

Фото: ситуація в зоні АТО на 19 жовтня 2015 року

Нагадаємо, за даними штабу АТО, минулу добу, 18 жовтня, в зоні проведення АТО на Донбасі пройшли спокійно. Українські військові, згідно з мінським домовленостями, завершують підготовку озброєння, передбаченого для відводу від лінії зіткнення на відстань не менше 15 кілометрів. Другий етап відведення озброєння повинен початися вже завтра, 20 жовтня, і проводитися обома сторонами синхронно.

У той же час, як повідомив народний депутат, координатор руху "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук, бойовики провокують сили АТО на Донбасі на відкриття вогню.