В Україні в 2014/2015 МР збільшилося виробництво цукру в 1,7 разу, - Павленко
48 цукрових заводів виробили в 2014/2015 МР 2,081 млн т цукру
В Україні в 2014/2015 маркетинговому році виробництво цукру збільшилося в 1,7 разів і досягло 2,081 млн тонн. Про це йдеться в статті міністра аграрної політики і продовольства України Олексія Павленка спеціально для РБК-Україна.
"Підводячи підсумки 2014/2015 МР, який закінчується 1 вересня, слід зазначити, що 48 цукрових заводів (проти 38 у попередньому сезоні), виробили, за даними асоціації "Укрцукор", 2,081 млн т цукру, що в 1,7 рази більше, ніж у сезоні цукроваріння 2013/2014 МР", - йдеться в матеріалі Павленка.
Крім того, згідно з балансом попиту та пропозиції цукру станом на 1 липня 2015 року, запаси солодкого піску у всіх суб'єктів господарювання складають (розрахунково) 817 тис. т, а потреба для забезпечення внутрішнього ринку на період липня-серпня 2015 року - 280 тис. т.
"Отже, маючи перехідні залишки на кінець сезону на рівні близько 500 тис. т, можна констатувати, що українці без цукру не залишаться і в новому сезоні, навіть незважаючи на незначне скорочення посівних площ - на 95 тис. га до 239 тис. га" , - зазначив міністр.
За його словами, в умовах стабільного курсу національної валюти не варто очікувати цінових стрибків, які стали своєрідною "шоковою терапією" для галузі в кінці зими.