ua en ru

Тимошенко повідомила, що не братиме участі у сьогоднішньому засіданні суду

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що не братиме участі у засіданні Київського районного суду м. Харкова з розгляду кримінальної справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України", яке відбудеться сьогодні, 12 лютого 2013 р. Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"За станом на сьогодні мене не виписано у передбаченому законом порядку, я перебуваю в Центральній клінічній лікарні в статусі особи, що перебуває на стаціонарному лікуванні", - написала Тимошенко у своїй заяві на ім'я судді та адміністрації Качанівської колонії.

Нагадаємо, що Київський районний суд м. Харкова планує сьогодні о 10:00 за київським часом продовжити розгляд справи про так звані усні вказівки Тимошенко бухгалтеру компанії "Єдині енергетичні системи України".

Юлії Тимошенко інкримінують частину 2 статті 15 та частину 5 статті 191 Кримінального кодексу. Її обвинувачують у "замаху на розкрадання коштів з державного бюджету на суму 25 млн грн, ухилянні корпорації "ЄЕСУ" від виплати податків на загальну суму 4 млн грн, у використанні платіжної карти іноземної компанії, з рахунку якої було використано майже 1 млн долл. на розрахунки в дорогих готелях і ресторанах". Цю справу було передано до суду у березні 2012 р.

Читайте також: Печерський райсуд вимагає доставити Тимошенко на допит свідка