ua en ru

В Україні за 8 років втричі знизилась кількість дітей, від яких відмовились батьки - до 566 випадків на рік, - Богатирьова

В Україні за 8 років втричі знизилась кількість дітей, від яких відмовились батьки в акушерських стаціонарах - з 1 тис. 549 малят у 2004 р. до 566 у 2012 р. Про це заявила міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, повідомила прес-служба МОЗ України.

"Завдяки послідовним діям держави щодо профілактики соціального сирітства, запровадженню нової, соціально орієнтованої на сім'ю, моделі діяльності будинків дитини, нам вдалося за роки незалежності в 4,2 раза знизити показник смертності серед вихованців будинків дитини, вдвічі зменшити кількість дітей, яких переводять з одного інтернатного закладу до іншого, та на 17% збільшити реінтеграцію дітей, які виховувались в будинках дитини МОЗ України, в сімейне оточення", - повідомила Богатирьова.

За її словами, втричі знижено кількість дітей, від яких відмовились батьки в акушерських стаціонарах - з 1 тис. 549 малят у 2004 р. до 566 у 2012 р.

При цьому Богатирьова звернула увагу на те, що на сьогодні назріла необхідність зосередити зусилля Міністерства охорони здоров'я та Міністерства соціальної політики на практичній реалізації стратегії подолання соціального сирітства, яка була прийнята у 2012 р.

"Безперечно, найкраще середовище для дітей - це виховання в сім'ї. І на сьогодні держава створює умови для забезпечення цього права", - наголосила Богатирьова.

Читайте також: Янукович доручив Раді регіонів доопрацювати проект рішення щодо якості дитячих продуктів, ліків і товарів, - Богатирьова