ua en ru

У США реалізація ключового положення реформи медицини відкладена до 2015 р

У США реалізація ключового положення медичної реформи відкладена до 2015 р. Йдеться про обов'язкове забезпечення співробітників медичною страховкою з боку роботодавців, передає Reuters. Правило діє для підприємств, чий штат перевищує 50 осіб. Перенесення пов'язане зі скаргами приватних компаній на складність звітних документів.

"Ми ведемо регулярний діалог із приватним сектором і вважаємо, що можемо спростити звітність. Ми хочемо надати бізнесу, який хоче вести справи чесно, додатковий час для придбання страховки", - пояснив один з представників Білого дому.

Перенесення на рік одного з ключових положень медичної реформи Президента США Барака Обами ставить під питання реалізацію та інших вимог масштабних перетворень, відзначають експерти. Зокрема, їх сумніви викликає готовність онлайнової біржі з торгівлі медичною страховкою для індивідуальних осіб та малих компаній, яка має запрацювати до 1 жовтня 2013 р.

Нагадаємо, в травні 2013 р. Палата представників конгресу США скасувала реформу охорони здоров'я, ініційовану Бараком Обамою ще в його перший президентський термін.