ua en ru

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння 27 дітей у дитсадочку №455

Прокуратура Дніпровського району м. Києва відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей у київському дитячому садочку №455. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

"Наразі встановлено, що 27 малюків віком від 3 до 6 років після відвідування одного з дитячих садочків у Дніпровському районі, госпіталізовані до медичного закладу з діагнозом "гостра кишкова інфекція". Лікарі оцінюють стан хворих як середньої тяжкості. На місці події працює слідчо-оперативна група, спеціалісти санітарно-епідеміологічної служби та райдержадміністрації", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура Дніпровського району внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про отруєння 27 дітей у столичному дошкільному закладі. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 137 КК України - неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

Діяльність дитячого садочка тимчасово припинена.

Крім того, службова комісія департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА перевіряє факти погіршення самопочуття вихованців вказаного дитсадку.

"Створена службова комісія з представників департаменту освіти і науки, молоді та спорту, департаменту охорони здоров'я та державної санітарно-епідеміологічної служби м. Києва. Комісія перевіряє факти та встановлює причини погіршення самопочуття дітей. За результатами перевірки будуть вжиті відповідні заходи", - наголосила начальник департаменту столичної освіти Оксана Добровольська.