ua en ru

Україна та Сербія підписали угоду про обмін студентами

Міністерство освіти і науки України і Міністерство освіти, науки і технологічного розвитку Республіки Сербія сьогодні, 6 червня 2013 р., підписали угоду про поглиблення двостороннього співробітництва у сфері освіти. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Так, передбачено можливість здобування громадянами обох держав освіти у вищих навчальних закладах держав, вивчення української мови, літератури, історії та географії у Сербії та, відповідно, сербської мови, літератури, історії та географії в Україні, співробітництво в галузі освіти шляхом розробки спільних проектів у рамках програм Європейського союзу, Ради Європи, ООН, ЮНЕСКО.

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник зазначив, що ця угода передбачає, що Україна та Сербія будуть обмінюватись щороку 20 державними стипендіями для здобуття вищої освіти за програмою підготовки бакалавра і 20 стипендій на програму магістра.

За словами Табачника, угода також передбачає обмін п'ятьма стипендіями для підготовки фахівців наукового рівня, тобто проходження аспірантури - за державний кошт. Він також зазначив, що в Україні поступово зростає кількість сербських студентів, додавши, що зараз в Україні їх навчається близько 50, більшість з яких контрактники.

Найбільшою популярністю користуються технічні спеціальності, фармацевтика та медицина.

Міністр повідомив, що на сьогодні між п'ятнадцятьма українськими та сербськими вищими навчальними закладами діють угоди про співпрацю.

Читайте також: В Україні на сьогоднішній день навчається 61 тис. студентів з 152 країн, - Табачник