ua en ru

Тягнибок просить ПАРЄ визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу

Глава парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок звернувся до президента Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клода Міньйона з проханням закликати країни Ради Європи визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Про це повідомляє прес-служба "Свободи".

Тягнибок поінформував Міньона, що 2013 році Україна відзначає сумну річницю - 80-ту річницю Голодомору 1932-33 років, і звернувся до нього з проханням закликати держави Ради Європи визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу.

Крім того, Тягнибок розповів президенту ПАРЄ про діяльність опозиції: "Три опозиційні сили - "Батьківщина","Удар" і "Свобода"- за партійними списками отримали більше мандатів, ніж Партія регіонів і комуністи, однак за рахунок мажоритарних округів партії влади та комуністам вдалося сформувати більшість. Тож зараз Партія регіонів знову хоче переписати виборчий закон, щоб вибори відбувалися виключно за мажоритарною системою, саме тому опозиція не бере участі в діяльності Конституційної асамблеї".

Читайте також: "Свобода" закликала Фюле посприяти визнанню в ЄС Голодомору геноцидом.