ua en ru

У Житомирській області під час навчань потонув військовослужбовець, відкрито кримінальне провадження

Прокуратура Центрального регіону розпочала досудове розслідування за фактом загибелі військовослужбовця під час навчань. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Центрального регіону.

Прокуратура Центрального регіону розпочала досудове розслідування за фактом загибелі військовослужбовця під час навчань. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Центрального регіону.

Читайте також: Український миротворець загинув у результаті ДТП в Ліберії

"25 липня 2013 р. близько 11:00 під час проведення планових комплексних навчально-тактичних занять потонув військовослужбовець військової служби за контрактом однієї з військових частин", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За попередніми даними прес-служби Міністерства оборони, контрактник виконував завдання із форсування водної перешкоди, проте не впорався із сильною течією і потонув.

На місці події працювала прокурорська-слідча група Житомирської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

Житомирським прокурором з нагляду за додержанням законів у військовій сфері за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відповідні відомості з попередньою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.425 КК України. Обставини події встановлюються.

Зазначимо, що на водних об'єктах України протягом доби 24 липня 2013 р. загинули дві людини, ще 12 були врятовані. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

Раніше в липні у Львівській області 19 іноземних учасників українсько-американських навчань Rapid Trident-2013 з різними діагнозами потрапили до лікарні.

Читайте також: БТР потрапив у ДТП в Чернівецькій області, винуватець - водій мікроавтобуса (фото)

"Станом на 14 липня 2013 р. у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону перебувають на лікуванні 19 представників іноземних армій. Причина їх госпіталізації - захворювання, пов'язані зі звиканням до умов місцевого клімату, гострі респіраторні захворювання, незначні вивихи і забої нижніх кінцівок. Здоров'ю хворих ніщо не загрожує, їхній стан стабільний", - зазначали у прес-службі Міноборони.

Додамо, що при обов'язковому бактеріологічному обстеженні хворих патогенної мікрофлори не виявлено. Як повідомлялося, найближчим часом госпіталізовані військовослужбовці повернуться у стрій.

Наприкінці листопада 2012 р. в Миколаївській області поблизу с. Федорівка Березанського району, на 68 км автодороги Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, зіткнулися два автомобілі. Жертвами дорожньо-транспортної пригоди стали чотири людини - військовослужбовці Військово-морських сил України.

Також повідомлялося про ДТП у Закарпатській області, в результаті якої загинув майор Збройних сил України і цивільний водій.

Читайте також: Солдат відбив напад зловмисника, який намагався проникнути на склад інженерних боєприпасів

Як стало відомо наприкінці грудня минулого року, в рамках розслідування аварії вертольота Мі-8 внутрішніх військ МВС України та загибелі військовослужбовців слідство розглядало три можливі причини події: порушення експлуатації вертольота, порушення правил польотів і порушення правил підготовки до польотів.

У вересні прокуратура Центрального регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері порушила кримінальну справу за фактом авіакатастрофи навчально-тренувального літака Л-39 в Харківській області 22 вересня 2012 р. Нагадаємо, під час проведення навчальних польотів курсантським складом Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба загинув курсант зазначеного навчального закладу.

Нагадаємо, рік тому Президент України Віктор Янукович підписав закон №5040-VI "Про внесення змін до деяких законів України з питань соціального захисту військовослужбовців". Документ передбачає встановлення єдиних умов призначення грошової одноразової допомоги в разі загибелі (смерті) військовослужбовців, встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, що дасть можливість більш ефективно та економно використовувати бюджетні кошти, що виділяються на її виплату.

Розмір такої допомоги встановлюється виходячи з максимального посадового окладу за першим тарифним розрядом, установленим для військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом.