ua en ru

МОН очікує участі в ЗНО близько 5 тис. випускників Донбасу

Міністерство освіти та науки України очікує участі у зовнішньому незалежному оцінюванні близько 5 тис. випускників із Донецькій та Луганській областей. Про це на брифінгу заявив заступник міністра освіти та науки Павло Полянський, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, діти, які бажають пройти ЗНО з Донецької та Луганської областей, зможуть це зробити в тих навчальних закладах, які знаходяться на території, підконтрольній Україні. За підрахунками МОН, з Донецької області таких випускників 11 класів буде до 3 тис., а в Луганській - близько 2 тис. випускників, які потенційно захочуть пройти ЗНО.

"До 27 червня 2015 року всі, хто виявить бажання пройти ЗНО, зможуть це зробити. Це стосується в тому числі, тих дітей, які вимушено опинилися в зоні АТО... Далі продовжувати строк для проведення ЗНО немає сенсу. Ми впевнені, що до цього терміну всі бажаючі зможуть пройти ЗНО, у тому числі з Луганської та Донецької областей. Якихось окремих пільгових умов при злочині для таких дітей із зони АТО не передбачено. Всі вступники будуть у рівних умовах", - зазначив Полянський.

Нагадаємо, реєстрація для участі в ЗНО-2015 почалася в Україні 5 січня.