ua en ru

Запобіжний захід була гуманізовано 224 учасникам Евромайдана, - прокуратура

Органи прокуратури сьогодні внесли клопотання про пом'якшення запобіжного заходу усім підозрюваним особам, яким інкримінується організація масових заворушень, хуліганські дії, блокування адміністративних приміщень, транспортних комунікацій протягом січня 2014 р.

Органи прокуратури сьогодні внесли клопотання про пом'якшення запобіжного заходу усім підозрюваним особам, яким інкримінується організація масових заворушень, хуліганські дії, блокування адміністративних приміщень, транспортних комунікацій протягом січня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури (ГПУ).

У повідомленні ГПУ зазначається, що з метою гуманізації кримінального процесу і за ініціативою процесуальних керівників, відповідні процесуальні рішення щодо застосування альтернативних арешту запобіжних заходів вжито щодо 224 осіб. Зокрема:

у м. Києві - до 61 підозрюваному,

у Київській області - 17 підозрюваним,

у Черкаській області - до 56 підозрюваним,

у Запорізькій області - до 48 підозрюваним,

у Дніпропетровській області - до 26 підозрюваним,

у Сумській області - до 9 підозрюваним,

у Полтавській області - до 4 підозрюваним,

у Кіровоградській області - до 2 підозрюваним,

у Вінницькій області - 1 підозрюваному.

У ГПУ наголосили, що вступ в силу закону "Про амністію" залежить виключно від виконання останніми умов, передбачених цим законом.

Зокрема, згідно із законом передбачена необхідність звільнення всіх зайнятих у Києві та інших населених пунктах України під час акцій протесту будівель або приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також розблокування транспортних комунікацій на вул. Грушевського у Києві та інших вулиць, площ, провулків, бульварів у Києві та інших населених пунктах України, крім тих, на яких проходять мирні акції протесту.

Нагадаємо, вчора органами прокуратури запобіжний захід було гуманізовано 180 учасникам Евромайдана.