ua en ru

Кабмін ухвалив рішення об'єднати 4 комунікаційних вузу в Університет телекомунікацій

За рішенням Кабінету міністрів України на базі Університету військового зв'язку та комунікації в Житомирі, Державного університету інформаційних технологій, Інституту Спеціального зв'язку та захисту інформації та Університету інформації та телекомунікації буде створений Університет телекомунікацій. Про це журналістам після засідання уряду заявив міністр освіти України Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На базі чотирьох комунікаційних університетів створюється потужний державний університет такого масштабу, якого у всій Східній Європі немає. Тільки єдиний у всій Східній Європі в Санкт-Петербурзі є університет, який так і називається Федеральний університет телекомунікацій імені Попова. Тепер в Україні буде Університет телекомунікацій приблизно такої ж ваги. Для цього об'єднуються однакові Університет військового зв'язку та комунікації в Житомирі, Державний університет інформаційних технологій, Університет спецзв'язку та телекомунікацій та Університет інформації та телекомунікації. Тепер абсолютно однотипні університети будуть разом і зберігаються абсолютно всі кафедри, всі лабораторії і всі працівники", - сказав Табачник.

За словами міністра, в одному з цих вузів було лише 570 студентів та курсантів, але при цьому держава була змушена утримувати для них ректорат і деканати.