ua en ru

Німеччина має намір виділити Україні 9 млн євро на розвиток соціальної сфери

Німеччина має намір надати Україні грант у розмірі 9 млн євро на розвиток соціальної сфери. Про це йшлося на зустрічі заступника міністра соціальної політики України Валерія Ярошенка з делегацією німецького державного банку KfW, передає прес-служба секретаріату Кабінета міністрів.

"Під час зустрічі обговорено питання надання гранту урядом Німеччини розміром 9 мільйонів євро на реалізацію проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури" (Фаза V), виконавцем якого планується Український фонд соціальних інвестицій", - йдеться в повідомленні.

За кошти гранту планується реалізувати ряд мікропроектів на базі наступних закладів: шкіл, дитячих садків; медичних установ, включаючи спеціалізовані (протитуберкульозні диспансери тощо), а також установи первинної медичної допомоги; інтернати різного профілю.

Пріоритет отримають установи соціальної сфери, які надають послуги для переселенців із зони АТО.

Проект охопить райони, наближені до кордонів між Донецькою, Луганською, Харківською, Дніпропетровською та Запорізькою областями. У рамках мікропроектів планується провести ремонтні роботи з акцентом на заходи з енергоефективності.

Нагадаємо, в грудні Німеччина виділила Україні 14 млн євро на природоохоронні заходи.