ua en ru

ЄС і Німеччина виділять близько 7,2 млн євро для 20 тис. переселенців з Криму і Донбасу

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки ЄС та Німеччини виділять близько 7,2 млн євро для 20 тис. вимушених переселенців з Криму і Донбасу.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки ЄС та Німеччини виділять близько 7,2 млн євро для 20 тис. вимушених переселенців з Криму і Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

Разові грошові виплати будуть надані більш 5 тис. 300 вразливим сім'ям і окремим особам з особливими потребами в Харківській області. Також МОМ відкриє у Харкові офіс.

Ця програма фінансується Бюро ЄС гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ECHO).

"Грошова допомога є найбільш ефективною в такій ситуації, вона дозволяє гідно прийти на допомогу вразливим сім'ям і дає їм можливість покрити такі потреби як плата за житло, придбання теплого одягу, ліків та інших необхідних речей", - зазначає голова представництва ECHO в Україні Мамар Мерзук.

Також 1 тис. 400 переселенцям нададуть теплий одяг, зимове взуття, обігрівачі, постільну білизну та інші речі завдяки внескам Німеччини в програми гуманітарної допомоги МОМ.

Нагадаємо, ООН надасть 1,6 млн дол. для найбільш нужденних переселенців з Донбасу.