ua en ru

Дві найбільші профспілки Греції 16 липня мають намір провести 24-годинний страйк

Дві найбільші профспілки країни GSEE і ADEDY, в які входить більше 2,5 млн осіб, уоб'явілі про 24-годинному страйку, яка відбудеться 16 липня. Акція влаштовується на знак протесту на плани влади щодо звільнення тисяч працівників державного сектора, передає телеканал "Росія 24".

"Уряд і кредитори повинні вже зрозуміти, що ми люди, а не просто числа в графі "працівники", - йдеться в заяві GSEE.

Тим часом грецький уряд подав до парламенту проект закону, узгоджений з міжнародними кредиторами в якості умови для отримання подальшого фінансування для уникнення дефолту.

"Наша мета полягає в тому, щоб законопроект був схвалений 19 липня. Ми очікуємо, що він пройде, так як у нас є необхідна більшість", - наводить слова одного з чиновників Мінфіну Греції агентство Reuters.

Серед заходів, включених до законопроекту, значаться скорочення робочих місць для шкільних охоронців, муніципальної поліції та інших державних постів.

Є й інші заходи, наприклад податок на розкіш, під визначення якої потрапляють будинки з басейнами і автомобілі високої потужності. Очікується, що цей захід принесе в бюджет близько 100 млн євро.

Кредитори вирішили надати Греції транш допомоги, однак він буде виділений частинами, щоб ЄС і МВФ могли переконатися в проведенні необхідних реформ.