ua en ru

Бо Сілай визнав свою провину в розтраті коштів на суму майже 1 млн дол

Опальний китайський політик Бо Сілай визнав свою провину в розтраті майже 1 млн дол. Про це він сказав на третій день слухань у своїй справі, передає радіо "Ехо Москви".

Гроші, які призначалися для будівництва будівлі в місті Далянь, викрала дружина Бо Сілая, так донедавна говорили обвинувачі. Але сьогодні це визнав і сам колишній секретар парткому міста Чунцин. На засіданні в народному суді Бо Сілай суказал, що знав про переведення 5 млн юанів (це понад 800 тис. дол) на рахунок подружжя, але не вжив належних зусиль, щоб повернути їх у скарбницю.

При цьому опальний політик відкинув звинувачення у зловживанні повноваженнями при розслідуванні справи своєї дружини - Гу Кайлай. Та була засуджена до смертної кари з відстрочкою за звинуваченням у вбивстві британського бізнесмена. Самого Бо Сілая звинувачують в отриманні хабарів, корупції і зловживанні владою.

До березня минулого року він стояв на чолі комітету КПК одного з найбільших міст країни і вважався ймовірним кандидатом в керівництво країни - постійний комітет Політбюро ЦК Компратіі Китаю, але після серії скандалів він позбувся всіх постів, членства в партії, і імунітету від судового переслідування.

Чергове засідання суду у справі Бо Сілая продовжиться завтра. Йому загрожує від 15 років до довічного ув'язнення. Деякі експерти вважають, що справа Бо Сілая є спробою керівництва країни позбутися популярного політика.