ua en ru

Ситуація в зоні АТО загострилася, - штаб

Ситуація в зоні АТО загострилася, - штаб Фото: українські війскові

Вчора ввечері біля Кримського відбулося бойове зіткнення сил АТО з ДРГ бойовиків, вночі українські військові біля Кримського відбили ще одну атаку терористів

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загострилася. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Лише з 18 до 24 годин, 9 липня, по всій лінії розмежування проросійські бойовики близько 40 раз обстріляли позицій сил АТО. З них 17 разів окупанти застосовували заборонену мінськими домовленостями зброю. З прибуттям чергового так званого "російського гумконвоя" в Донецьку і Луганську області, обстріли позицій сил АТО значно почастішали", - йдеться в повідомленні.

Бойовики обстріляли позиції українських військових в районі Водяного, Авдіївки, Песок, Кримського, Досвідченого, Березового, Тарамчука. Крім того, обстріляли селища Гранітне.

"О 22:10 в районі н. п. Кримське відбулося бойове зіткнення українських військових з диверсійно-розвідувальною групою противника. Захисники України виявили ворогів і не допустили їх прориву через лінію дотику. Російсько-терористичні війська намагаються знайти слабкі місця в наших оборонних рубежах. З 21:25 до 23 годин над Луганщиною зафіксований проліт 10 ворожих безпілотників. Ще один був зафіксований на маріупольському напрямку. Три безпілотника були збиті в небі над Луганщиною підрозділами протиповітряної оборони Збройних Сил України", - повідомили в штабі.

Сьогодні, 10 липня, бойовики почали обстріл з 120-мм мінометів і стрілецької зброї позицій сил АТО поблизу н. п. Піски. Також в 2 години ночі біля Луганського бійці сил АТО виявили і відбили напад диверсійно-розвідувальної групи.

Ситуація на сході України загострилася.Лише з 18-ї по 24-ту годину, 9 липня, по всій лінії розмежування проросійські бо...

Posted by Прес-центр АТО on 9 Июль 2015 г.

Нагадаємо, в самопроголошених Донецької та Луганської "народних республіках" планується мобілізація незаконні збройні формування серед місцевих жителів на початку осені.