ua en ru

Сьогодні суд розгляне клопотання ГПУ про взяття Корнійця під варту за рекет

Сьогодні суд розгляне клопотання ГПУ про взяття Корнійця під варту за рекет Фото: Олександр Корнієць

Корнійця підозрюють у вимаганні майна бізнесмена

Сьогодні слідчі Генеральної прокуратури України звернуться до Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про взяття під варту екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця у рамках розслідування кримінального провадження, де він підозрюється у вимаганні майна в бізнесмена. Про це під час брифінгу заявив заступник Генерального прокурора України Віталій Касько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні у цьому кримінальному провадженні прокурор звернеться з клопотанням до Печерського районного суду про взяття пана Корнійця під варту", - повідомив він.

За його словами, клопотання буде у рамках розслідування нового кримінального провадження щодо Корнійця, який підозрюється у вимаганні майна у бізнесмена.

"До нас звернувся бізнесмен, який повідомив, що підозрюваний Корнієць по суті рекетом заволодів його бізнесом, і що з цього приводу існувало кримінальне провадження, яке за вказівкою когось із керівництва Генеральної прокуратури було незаконно закрито. Нами була перевірена ця інформація. Факти підтвердилися. Постанова про закриття кримінального провадження була скасована і зазначені факти оперативно перевірено в рамках кримінального провадження. В ході розслідування нами було зібрано достатньо доказів для підозри пану Корнійцю у вчиненні нового злочину. Злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 кримінального кодексу України "Вимагання чужого майна службовою особою з використанням службового становища". По суті, якщо говорити простою мовою, рекет з використанням службового становища", - заявив він.

Касько уточнив, що підозру Корнійцю вручили 19 жовтня 2015 року.

"19 жовтня 2015 року ця підозра у новому кримінальному провадженні була оголошена Корнійцю слідчими прокурорами генінспекції", - заначив заступник Генпрокурора.

Нагадаємо, слідство Генеральної інспекції ГПУ повідомило про підозру Корнійцю у новому кримінальному провадженні і звернулося до Печерського суду із клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.