ua en ru

Саакашвілі отримав гарантію Порошенко про невтручання в кадрову політику

Саакашвілі отримав гарантію Порошенко про невтручання в кадрову політику Фото: Михайло Саакашвілі

Саакашвілі планує призначати нових керівників без протекції

Президент України Петро Порошенко дав гарантію новому голові Одеської облдержадміністрації Михайлу Саакашвілі про те, що не буде втручатися в кадрову політику при призначеннях в Одеській області. Про це Саакашвілі заявив журналістам після лекції на фестивалі міських проектів "Pro місто" у Києві, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Перше, що ми будемо робити - будемо призначати нових керівників без протекції, без впливових кіл. Я отримав повну гарантію від президента Порошенко, що він не буде втручатися, він буде всіляко оберігати мене від того, щоб інші теж втручалися", - заявили він.

Крім того, Саакашвілі зазначив, що дотримується законодавства України в питанні громадянства.

"Українське законодавство передбачає перехідний період. По-моєму, до двох років. Я довідувався. Тому ніякого поспіху тут немає. Але зараз я в повній відповідності з українським законодавством", - підкреслив він.

Відзначимо, 30 травня Президент України Петро Порошенко надав колишньому президенту Грузії Михайлу Саакашвілі українське громадянство і призначив його головою Одеської ОДА. Таким чином, Саакашвілі більше не зможе займатися політичною діяльністю в Грузії.

Нагадаємо, Михайло Саакашвілі назвав "дурістю" чутки про можливе прем'єрство.