ua en ru

Рейтинг довіри росіян до Путіна в березні досяг 65%, - опитування

Рейтинг довіри росіян до Президента Росії Володимира Путіна в березні досяг 65%. Про це свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки, оприлюднені на сайті організації.

"Довіра росіян до Володимира Путіна залишається високою: за даними, отриманими в березні ц. р., 65% наших співгромадян довіряють йому вирішення важливих державних питань. Дане значення перевищує результати опитувань аналогічних періодів минулих років. Рейтинг схвалення роботи президента з квітня 2014 р. не опускався нижче 80%. За підсумками перших тижнів весни (березень 2015 р.) він становив 88% - переважна більшість росіян позитивно оцінюють діяльність глави держави", - йдеться в прес-випуску.

Крім цього, згідно з опитуванням, головними заслугами президента в масштабах країни за минулий рік респонденти вважають "стабілізацію справ у державі (15%), приєднання Криму, політику щодо України (14%)".

По відношенню до Путіна росіяни в більшості своїй відчувають виключно позитивні емоції. Насамперед, президент РФ викликає у росіян повагу - про це сказали 44% учасників опитування. Близько третини респондентів сподіваються на нього (33%) і довіряють (30%). 12% росіян відчувають симпатію до Путіна, кожен десятий захоплюється ним (10%). Негативні почуття він викликає лише у небагатьох: розчарування (3%), недовіра (3%), скепсис (2%), засудження і антипатію (по 1%), ненависть (менше 1%). Байдужі до президента 5% опитаних.

Нагадаємо, згідно з опитуванням Всеросійського центру вивчення громадської думки, в якому взяли участь 1,6 тис. осіб з 132 населених пунктів 46 російських регіонів, 76% росіян вважають, що в Росії не буде Євромайдана.