ua en ru

У Раді хочуть розкривати інформацію про депутатів-прогульників та штрафувати їх

У Раді хочуть розкривати інформацію про депутатів-прогульників та штрафувати їх Фото: Дмитро Добродомов

Нардепи хочуть публікувати інформацію на сайті Ради

Комітету Верховної Ради з протидії корупції подали звернення про розкривати інформацію про депутатів-прогульників. Про це сьогодні під час брифінгу перед початком засідання Верховної Ради заявив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", секретар комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Дмитро Добродомов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора на комітеті з питань протидії і запобігання корупції ми прийняли звернення до голови Верховної Ради України, в якому попросили його, щоб на офіційному сайті ВР, на сторінках усіх народних депутатів України оприлюднювали інформацію щодо участі народних депутатів у засіданнях комітетів. Тому що навіть поверхневий аналіз, навіть без дуже детального, показує те, що багато комітетів не можуть працювати за відсутністю кворуму",- заявив Добродомов.

Крім того, до голови ВР було звернення з проханням щомісяця оголошувати прізвища прогульників під час пленарних засідань і слідкувати за тим, щоб прогули засідань комітетів позначились на заробітній платні.

Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді заборонити держслужбовцям бути членами партій.