ua en ru

Прогресу у розслідуванні злочинів Януковича не спостерігається, - Transparency International

Прогресу у розслідуванні злочинів Януковича не спостерігається, - Transparency International Фото: колишній президент України Віктор Янукович

Правоохоронні органи України не хочуть співпрацювати щодо питання повернення активів Януковича з Transparency International

Прогрес у розслідуванні корупційних злочинів, скоєних колишнім президентом України Віктором Януковичем і його командою, не був досягнутий. Про це заявив голова правління Transparency International Хосе Угас у відкритому листі до президента України Петра Порошенка.

Так, Угас вітає певний прогрес, якого українській владі вдалося досягнути останнім часом. Наприклад, він вітає запуск системи е-декларування, пропонуючи, однак, посилити її "механізмом перевірки достовірності поданих даних і законності придбання задекларованого майна".

Тим не менш, Угас стверджує, що в розслідуванні злочинів Януковича ніякого прогресу не спостерігається.

"Реальний прогрес у розслідуванні корупційних злочинів, скоєних Віктором Януковичем і його спільниками, не був досягнутий. Вкрадені активи не були повернуті", - йдеться в листі.

Угас вказує, що міжнародна антикорупційна мережа Transparency International, так само як і відділення в Україні Transparency International Україна, готові надавати всебічну допомогу у пошуці та поверненні активів, які були незаконно привласнені Януковичем.

Проте, за словами Угаса, правоохоронні органи України не хочуть співпрацювати щодо цього питання з Transparency International і приймати допомогу від організації.

Угас підкреслює необхідність "покласти край безкарності у випадку Януковича", інакше це може загрожувати іміджу України на міжнародній арені.

Прогресу у розслідуванні злочинів Януковича не спостерігається, - Transparency International

Фото: відкритий лист голови правління Transparency International Хосе Угаса до президента Петра Порошенка

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що останній проект меморандуму з МВФ передбачає, що до кінця червня 2017 року Верховна Рада прийме зміни в законодавстві, необхідні для створення антикорупційного суду.