ua en ru

Ю.Тимошенко у другому турі виборів Президента підтримають 47,8% громадян, - соцопитування.

За даними соцопитування, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко у другому турі виборів Президента отримає 47,8% голосів громадян. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром економічних та політичних досліджень "Київ - 21 століття".

На запитання Центру "Кому із претендентів на посаду Президента України Ви віддаєте перевагу?" 47,8% респондентів зазначили, що Ю.Тимошенко. А за лідера Партії регіонів Віктора Януковича висловилися 45,9% опитаних. Однозначну готовність прийти на виборчі дільниці 7 лютого висловили 41,5% опитаних, "скоріше так" - 28,1%, "скоріше ні" - 6,3%, "однозначно ні" - 16,4%, "важко відповісти" - 7,7%.
Директор Центру економічних та політичних досліджень "Київ - 21 століття" Юрій Житняк, коментуючи результати дослідження підкреслив, що вони свідчать про те, що після 1-го туру президентських виборів формується певний перетік голосів виборців тих кандидатів, які опинилися поза групи лідерів. І саме за рахунок цього Ю.Тимошенко незначно випереджає В.Януковича у другому турі виборів.
Опитування проведеного в період з 18 по 21 січня 2010 р. Опитування репрезентує міське та сільське населення за квотною вибіркою населення віком від 18 років і старше за статтю, віком, рівнем освіти. Опитано 2030 респондентів в АР Крим, усіх областях України та м. Києві. Похибка вибірки становить 3,0%.