ua en ru

Янукович розраховує, що Греція допоможе Україні підписати УА з ЄС

Президент України Віктор Янукович розраховує, що Греція, яка головує в ЄС з 1 січня 2104 року, сприятиме укладенню угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це він сказав у привітанні Президенту Греції Каролосу Папульясу з нагоди початку головування його країни в Раді Європейського союзу, повідомляє прес-служба глави держави.

"Розраховую на сприяння Грецької республіки в подальшому розвитку взаємодії України і ЄС, спрямованої на укладення та ефективну імплементацію угоди про асоціацію", - підкреслив Янукович.

Він також подякував Папульясу і грецькому народу за дружню і послідовну підтримку України в процесі інтеграції в Європейський Союз.

"Вірю, що в цьому відповідальному статусі Греція також зробить важливий внесок у зміцнення та поглиблення відносин ЄС з країнами-партнерами, насамперед - учасницями ініціативи "Східне партнерство", - зазначив Янукович.

Нагадаємо, у своєму новорічному привітанні Янукович запевнив, що Україна продовжує працювати над угодою з Європейським союзом. Водночас Юлія Тимошенко зазначила, що "провалом року" стало непідписання українською владою угоди про асоціацію з ЄС.