ua en ru

Янукович доручив до середини червня затвердити план заходів з відзначення 22-ї річниці незалежності України

Президент України Віктор Янукович доручив розробити та затвердити у двомісячний строк план заходів з підготовки та відзначення 22-ї річниці незалежності України. Відповідний указ №198/2013 "Про відзначення 22-ї річниці незалежності України" розміщений на офіційному сайті голови держави сьогодні, 8 квітня 2013 р.

Згідно з документом, Кабінет міністрів України (Кабмін) зобов'язаний утворити організаційний комітет з підготовки та відзначення цього свята, співголовами якого визначені прем'єр-міністр України Микола Азаров та глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

Зокрема, план заходів повинен передбачати проведення урочистостей з нагоди Дня державного прапора України 23 серпня 2013 р. та урочистостей з нагоди 22-ї річниці незалежності України по всій державі за участю представників органів державної влади та громадськості.

Крім того, в Україні з нагоди 22-й річниці незалежності України передбачено проведення тематичних наукових конференцій та круглих столів, виставок архівних документів та фотоматеріалів, змагань, показу на загальнонаціональних і регіональних каналах телебачення документальних і художніх фільмів, присвячених історії українського державотворення.

Також своїм указом Президент України доручив забезпечити проведення 24 серпня 2013 р. на честь 22-ї річниці незалежності України святкових феєрверків у Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, містах республіканського (в АР Крим), обласного значення.

Крім того, Міністерство закордонних справ повинне забезпечити організацію закордонними дипломатичними установами України заходів з відзначення цього свята.

Читайте також: День Перемоги-2013: КМДА опублікувала програму святкових заходів