ua en ru

Янукович доручив до листопада завершити проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів

Президент України Віктор Янукович доручив до листопада завершити проведення нормативної грошової
оцінки земель населених пунктів відповідно до статті 13 закону України "Про оцінку земель". Про це йдеться у національному плані дій на 2013 р. щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 рр. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", затвердженому указом Президента України від 12 березня 2013 р. №128/2013.

Також глава держави доручив до жовтня підвищити ефективність функціонування державного фонду документації із землеустрою, зокрема шляхом створення повного електронного реєстру документації із землеустрою та оцінки земель.

Президент доручив внести на розгляд Верховної Ради України проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів, передбачивши, зокрема: запровадження порядку, за яким фізична та юридична особа під час оформлення документації на земельну ділянку не зобов'язана подавати документи або
інформацію, що перебувають у володінні державних органів або органів місцевого самоврядування; деталізацію процедури взаємодії центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, з іншими центральними органами виконавчої влади, які відповідно до Земельного кодексу України надають висновки щодо погодження проектів землеустрою, в тому числі визначення строків розгляду проектів землеустрою всіма центральними органами виконавчої влади, які погоджують проекти землеустрою; чіткий та прозорий механізм відповідальності посадових осіб за порушення строків розгляду проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки; впровадження принципу мовчазної згоди під час вирішення земельних питань органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Відповідальними за виконання доручення призначено прем'єр-міністра України, Мінагрополітики та Держземагентство.

Читайте також: Янукович доручив спростити процедури митного контролю в пунктах пропуску через держкордон, відкритих для міжнародного сполучення