ua en ru

У ПАРЄ ухвалили поправку не відновлювати повноваження російської делегації до квітня, - делегат

У ПАРЄ ухвалили поправку не відновлювати повноваження російської делегації до квітня, - делегат На фото: голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) прийняли поправку не відновлювати повноваження російської делегації до квітня. Про це у своєму Facebook написав народний депутат, делегат ПАРЄ від України Борислав Береза.

"В даний момент проходить моніторинговий комітет ПАРЄ. Традиційно, рішення моніторингового комітету беруть за основу голосування. Поправка про те, щоб повноваження російської делегації не відновлювати до квітня, прийнята, незважаючи на весь опір російських делегатів і їх прихильників", - повідомив він.

Крім цього, за словами голови української делегації в ПАРЄ Володимира Ар'єва, на засіданні моніторингового комітету асамблеї прийнято рішення продовжити санкції щодо Росії до квітня.

"Коротко про рішення моніторингового комітету ПАРЄ: санкції проти РФ продовжити до квітня. Компроміс", - написав він у своєму Facebook.

Нагадаємо, вчора, 27 січня, ПАРЄ прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні, закликавши Росію звільнити українську льотчика, народного депутата України Надію Савченко.