ua en ru

У ході акції "Вставай Україна!" на боці опозиції брали участь професійні спортсмени з радикальних угруповань, - ЗМІ

У ході акції "Вставай Україна!" 18 травня на боці опозиції брали участь професійні спортсмени з радикальних угруповань. Про це сьогодні пише газета "Взгляд".

Зокрема координатор громадського об'єднання "Боротьба" Сергій Киричук повідомив назви конкретних неформальних бандформувань, які залучаються опозицією.

В ході прес-конференції Сергій Киричук повідомив, що у вуличних заворушеннях 18 травня, під час проведення всеукраїнської акції "Вставай, Україно!", на боці опозиції брали участь професійні спортсмени, члени неформальної радикального угрупування "СІ-14". У свою чергу, так звані "спортсмени" залучили до бійки бойовиків з праворадикального угруповання "ЦСКА".

Як повідомляє видання, "СІ-14" керує помічник народного депутата України від фракції "Свобода" Андрія Іллєнка Євген Карась. Організація неодноразово "світилася" у бійках під час виборів, масових акцій протесту в різних містах країни та інших суспільно-політичних провокаціях. Але основним своїм досягненням неформали вважають забезпечення силового блоку прикриття Помаранчевої революції.

"Ця вулична організація сформувалася на базі фанатських клубів" Динамо "(Київ). До її складу входять також активісти політичних сил ультра-правої ідеології. Такі, наприклад, як" Тризуб імені Степана Бандери "і" Патріот України ". Помічені в акціях "СІ-14" і так звані "бон-хеди" - члени вуличних неонацистських бандформувань", - йдеться в статті.

За словами Киричука, це далеко не повний перелік неформальних організацій радикальної ідеології, на підтримку яких спирається ВО "Свобода". Складність боротьби з ними полягає у відсутності чіткої системи підпорядкованості одному лідеру. Простіше кажучи, керують такими організаціями формальні лідери, у разі арешту або затримання яких їх місця відразу займають інші люди.

Всі бійці вищевказаних угруповань є вихованцями спортивних клубів. За словами Киричука, йому відомі п'ять "навчальних центрів", які вербують молодих людей, що займаються єдиноборствами. Один з них, найбільш великий, носить символічну назву Terror Family. На даний момент цей клуб активно набирає атлетичних хлопців у "армію" вуличних бійців.