ua en ru

Суд визнав Хосні Мубарака невинним у причетності до загибелі демонстрантів в 2011 р

Суд визнав 84-річного екс-Президента Єгипту Хосні Мубарака невинним у причетності до загибелі демонстрантів під час придушення акцій протесту в 2011 р. Він може бути звільнений з-під варти в залежності від результатів судових засідань за іншими звинуваченнями проти нього, передає Al Arabiya.

Нагадаємо, Мубарак підозрювався у застосуванні сили під час придушення акцій протесту навесні 2011 р. Жертвами тих подій стали понад 800 осіб, сам Мубарак був змушений піти у відставку. Відповідно до початкового вердиктe, який буkj винесено 2 червня 2012 р., суд не знайшов прямих доказів надання екс-Президентом права поліції використовувати бойові патрони, але врахував його непряму причетність, засудивши до довічного ув'язнення. У січні ц.р. суд задовольнив апеляцію про перегляд вироку і повторному судовому процесі через "незадовільною" роботи прокурора.

По темі: Повторний процес над Мубараком тривав кілька хвилин (фото, відео)

В останні місяці здоров'я Мубарака значно погіршився і з камери у в'язниці "Тора" він переведений у військовий госпіталь. На судових засіданнях він був присутній, лежачи на медичній каталці.