ua en ru

РНБО розглянула заходи щодо посилення безпеки держави

Рада національної безпеки і оборони пропрацював рішення про комплексні заходи щодо посилення безпеки держави в питаннях терористичної загрози. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов за підсумками засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розглянуто комплексні заходи щодо посилення безпеки нашої держави, що стосується завдань та Генерального штабу і Міністерства оборони щодо перегрупування наших збройних сил, наших військових формувань, враховуючи фактично нову лінію зіткнення, яка сьогодні існує, і посилення активної оборони, враховуючи також ті провокації, які були і, на жаль, які не можна спрогнозувати, зокрема не тільки не припинення вогню, але і посилення терористичної загрози", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що в періоди зниження активності військових дій зростала активність російсько-терористичних угруповань, тому РНБО пропрацював рішення, що стосується комплексних заходів у питаннях антитерористичної діяльності.

"Так, Кабінет Міністрів та Служба безпеки України повинні відпрацювати фактично нове положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків. Фактично ця система передбачає три рівня погрози: це синій - підвищений, помаранчевий - високий, червоний - критичний, критерії їх ідентифікації, оцінки, а також заходів, які будуть прийматися автоматично усіма суб'єктами виконавчої влади, систем територіальної оборони, цивільного захисту і важливо, наші громадяни також мають знати, які заходи вживаються і які дії вони також повинні реалізовувати", - додав Турчинов.

Він також підкреслив, що комплекс заходів щодо побудови в країні єдиної системи цивільного захисту. Відповідальні за це органи, Кабінет Міністрів, міністерства і відомства, які повинні опрацювати ці завдання, починаючи з інвентаризації об'єктів цивільного захисту і закінчуючи навчанням широкої громадськості.

Зазначимо, РНБО також прийняв рішення про створення військового кабінету і проведення багатонаціональних навчань за участю ЗСУ.