ua en ru

Рада скоротила кількість документів дозвільного характер

Народні депутати підтримали у другому читані і в цілому законопроект № 2436а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру".

Народні депутати підтримали у другому читані і в цілому законопроект № 2436а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру". За відповідне рішення проголосували 270 нардепів.

Закон скасовує значну частину документів дозвільного характеру, включених до Переліку документів дозвільного характеру, затвердженого законом України від 19 травня 2011 р. № 3392, а також дозвільних документів, які не ввійшли до згаданого переліку, проте необхідність отримання яких вимагається законодавчими актами.

Зокрема ліквідовується сертифікація зерносховищ та зерна.

Крім того, пропонується обмежити сферу дії, збільшити строк дії окремих дозволів, а також установити можливість провадження господарської діяльності на підставі подання декларації без отримання документа дозвільного характеру.

"Метою зазначеного закону є поліпшення умов ведення бізнесу шляхом усунення зайвих обмежень у провадженні господарської діяльності", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Закон вводиться в дію з дня опублікування.