ua en ru

Рада відмовилася присвоїти українським військовим в Криму статус учасників бойових дій

Народні депутати не підтримали законопроект № 4267-2 "Про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання статусу особам, які постраждали під час мирних акцій протесту"

Народні депутати не підтримали законопроект № 4267-2 "Про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання статусу особам, які постраждали під час мирних акцій протесту". За даний законопроект проголосував тільки 201 депутат, передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроектом пропонується визнати зазначених у проекті службовців учасниками бойових дій та обчислювати вислугу років та трудовий стаж для таких осіб з розрахунку один місяць за три.

За словами автора законопроекту , нардепа з фракції "Удар" Оксани Продан, влада повинна таким чином підтримати тих військових, прикодонників, які вистояли в Криму і тепер переїхали на материкову частину України.

"Присвоєння цього статусу буде визнанням, що ці люди дійсно були захисниками, що вони стояли зі зброєю і не стріляли, не звільняли ті приміщення, які намагалися захопити, спочатку "зелені чоловічки", а потім Збройні сили РФ. Нічого іншого ми їм не дали. Ми не забезпечили їх зараз належним житлом, до сих пір, ми ще не вивели з Криму", - сказала Продан.