ua en ru

Рада відмовилася надати компенсації особам, які постраждали під час участі в мирних акціях протесту

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 4017-1 "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали під час участі у мирних зібраннях".

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 4017-1 "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали під час участі у мирних зібраннях". За відповідне рішення проголосували лише 168 нардепів.

Також нардепи не дали голосів під час голосування за два альтернативні законопроекти № 4267 та № 4267-1 "Про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання статусу особам, які постраждали під час мирних акцій протесту". За ці документи проголосували 170 та 168 депутатів відповідно.

Пропозицію про направлення цих трьох законопроектів на повторне перше читання підтримали лише 193 нардепи.

Зазначені законопроекти пропонують встановити статус осіб, які постраждали під час участі у мирних зібраннях, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. та продовжують тривати на час прийняття цього закону, та визначають основні засади державної політики у сфері соціального захисту цих осіб та членів їх сімей, встановивши їм систему правових і соціальних гарантій.