ua en ru

Прокуратура порушила справу проти Царьова за підозрою в сепаратизмі

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження проти кандидата в Президенти, нардепа від фракції Партії регіонів Олега Царьова за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження проти кандидата в Президенти, нардепа від фракції Партії регіонів Олега Царьова за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"Прокуратура р. Києва внесла в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості про вчинення народним депутатом України Олегом Царьовим дій, передбачених ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)", - йдеться в повідомленні.

Реакція прокуратури, як наголошується, пов'язана з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, в яких він закликав до роз'єднання країни.

У разі підтвердження фактів і провини Царьова Генеральною прокуратурою, як зазначає відомство, буде підготовлено звернення до Верховної Ради з поданням щодо зняття статусу народного депутата України Царьова. Одночасно може бути внесено подання до Центрвиборчкому щодо позбавлення його статусу кандидата в Президенти України.