ua en ru

Хасан Рухані вступив на посаду Президента Ірану

Хасан Рухані вступив сьогодні на посаду Президента Ірану. У Тегерані пройшла офіційна церемонія передачі влади від глави держави Махмуда Ахмадінежада обраному Президенту Рухані.

Хасан Рухані вступив сьогодні на посаду Президента Ірану. У Тегерані пройшла офіційна церемонія передачі влади від глави держави Махмуда Ахмадінежада обраному Президенту Рухані, передає Reuters.

Церемонія інавгурації Президента відбудеться у неділю, 4 серпня.

64-річний Рухані переміг на президентських виборах, що пройшли 14 червня 2013 р. Ахмадінежад обіймав цю посаду два терміни і за конституцією не міг висунути свою кандидатуру втретє.

Рухані вважається помірним лібералом. Він представляв Іран на переговорах з ядерної проблеми, але був відсторонений від цієї посади Ахмадінежадом.

Новий Президент Ірану обіцяє світовій спільноті більше прозорості в питанні ядерної програми, але не відмову від неї. У ході свого першого виступу після обрання на посаду Президента він заявив, що Тегеран не має наміру припиняти діяльність по збагаченню урану в рамках програми "мирного атома", і охарактеризував накладені на країну світовим співтовариством санкції як "несправедливі".

Читайте також: Ахмадінежад після відходу з поста Президента Ірану займеться наукою

Вчора Рухані струсонув повітря низкою заяв стосовно вирішення близькосхідного питання. Так, Рухані закликав до знищення Ізраїлю. "Сіоністський режим є старою раною на тілі мусульманського світу, цю рану треба прибрати", - зазначив Рухані.