ua en ru

Доручення Порошенка щодо спрощення для волонтерів сертифікації товарів для АТО виконано, - АПУ

Доручення Президента України Петра Порошенка щодо спрощення для волонтерів сертифікації товарів для антитерористичної операції виконано.

Доручення Президента України Петра Порошенка щодо спрощення для волонтерів сертифікації товарів для антитерористичної операції виконано. Про це заявив перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко, передає прес-служба українського лідера.

"Державна корпорація "Укроборонпром" виступить посередником між тими організаціями, які можуть продавати відповідні товари військового та спеціального призначення, і волонтерами. Волонтери вкажуть "Укроборонпрому", де конкретно можна купити відповідні товари, а корпорація здійснить закупівлі і видасть сертифікат кінцевого споживача. Якщо раніше волонтери самостійно закуповували товари для військовослужбовців, то тепер за дорученням Президента це буде виконувати "Укроборонпром", - розповів Зубко.

За його словами, Міністерство оборони та ДК "Укроборонпром" відкрили "гарячу" телефонну лінію для волонтерів, які надають допомогу учасникам АТО.

"Завдяки "гарячій" лінії "Укроборонпром" буде відпрацьовувати замовлення волонтерів з придбання необхідних товарів для військовослужбовців АТО. Він буде здійснювати відповідні закупівлі і передавати волонтерам товар за встановлену плату. Це спрощує роботу волонтерів в питанні придбання товарів військового призначення. Раніше, при відсутності сертифіката кінцевого споживача, вони не могли нічого купити. Зараз "Укроборонпром" активно включився в цю роботу", - наголосив Зубко.