ua en ru

Порошенко пропонує призначити головою Антикорупційного бюро іноземця

Президент України Петро Порошенко пропонує призначити головою Антикорупційного бюро іноземця

Президент України Петро Порошенко пропонує призначити головою Антикорупційного бюро іноземця. Про це він заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховній Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незабаром вступить в дію і закон про Національне антикорупційне бюро. Маю тут конкретну пропозицію до всіх, хто причетний до визначення керівника цього бюро. Я пропоную запросити на цю посаду людину з-поза меж України. Вона матиме одну перевагу - відсутність зв'язків в українській політичній еліті. Нікому не кум, не сват і не брат, рівновіддалений від усіх політичних сил технократ, якому ми усі довіряємо. От такий керівник точно забезпечить ефективну роботу бюро", - зазначив Порошенко.

Президент заявив, що через зміни в законах хоче надати право залучати на державну службу іноземців, включно аж до членства в уряді, або розширити коло осіб, яким Президент може надавати українське громадянство в прискореному режимі.

"Від такого рішення буде подвійна користь: і залучення із західним досвідом професіоналів, і страховка від корупції", - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, коаліція зобов'язалася створити Національне антикорупційне бюро із 2015 р.